Over Mirella

Welkom!

Sinds 1999 werk ik in het onderwijs. Kijk voor mijn ervaring op https://www.linkedin.com/in/mirella-flinterman-a382564/

Vanaf 2002 woon ik samen met mijn partner in Haarlem. Als moeder van twee opgroeiende jongens zie ik welke uitdagingen op het pad van kinderen kunnen liggen. De oudste gaat bijna naar de Middelbare school.

Ik heb een lange schoolcarriere achter de rug, sommigen noemen het ‘de gouden route’. Van Mavo (VMBO-T), ben ik naar het Mbo gegaan, doorgestroomd naar het Hbo en na de geboorte van mijn jongste zoon heb ik de Master Bestuurskunde afgerond.

Ik heb op allerlei niveaus als docent gewerkt van Praktijkschool-Niveau tot Hbo niveau. Elk niveau heeft zijn eigen uitdaging.

Ik gebruik mijn creativiteit om aan te sluiten bij de behoefte van de jongeren. Mijn rugzak is gevuld met verschillende methoden en technieken zoals Transactionele analyse, leren leren, beelddenken, mindfulnesstraining aan volwassen en jongeren, hooggevoeligheid en strong-willed kind en interculturele communicatie.

“Het gaat er niet om of je iets wel of niet kan, maar welke stappen en vaardigheden nodig zijn om iets te leren”. Ik laat me hierbij inspireren door Carol Dweck, een bekende Amerikaanse psycholoog die onderzoek doet naar de invloed van de mindset. 

Met het trainen van de aandacht, individueel en in groepjes, en het aanleren van de leren leren methode ondersteun ik leerlingen en studenten in hun leerproces. Binnen en buiten hun schoolcarriere. Het mooist is om te zien dat leerlingen vaardigheden consolideren die we als volwassen vaak hebben afgeleerd. Zo kunnen kinderen zich gemakkelijk verwonderen (kijk maar eens naar de wolken, wat zie je allemaal?) en kunnen kinderen hun aandacht richten, door zich met een ding tegelijk bezig houden (in plaats van te proberen multi-tasken).