Trainingen

Trainingen

Leren doe je elke dag

Of je nu op school bent, thuis, bij Of je nu op school bent, thuis, bij vrienden, sportclub of je bijbaan: leren doe je altijd. Je bent je daar niet continu bewust van.

Aandacht

Ligt jouw focus op de dingen die goed of niet goed gaan? Soms heb je misschien de neiging niet tevreden te zijn met je prestaties op school, sport of anders. Het helpt misschien om je bewustzijn te vergroten en af en toe stil te staan bij wat er allemaal wel goed gaat.

Spanning en stress

Als je moet leren voor een toets of een selectietraining, ervaar je mogelijk extra spanning. Die spanning is handig, want dat zorgt ervoor dat je goed kan concentreren en scherp bent op het moment van presteren. Teveel spanning is niet fijn en kan zelfs zorgen voor stress.

Wanneer je jezelf hebt getraind in concentratie, op ademhaling en rust kan creëren, helpt het om met focus te presteren met gezonde spanning.

Zelfvertrouwen

Wanneer je inzicht krijgt in jouw voorkeur van leren en hoe je je voelt, krijg je meer zelfvertrouwen. Ook kun je minder gaan twijfelen. Dat is best handig in een periode in je leven waar je kunt piekeren over vriendschappen, relaties, school, stage,  examens, en pijn, woede, problemen, scheiding en slecht slapen een rol kunnen spelen.

Ik vind het lastig om mijn gedachten te ordenen, het zijn er zoveel! Ook ben ik bang om het verkeerde te zeggen, dan zeg ik liever helemaal niets…”

– Jongere 13 jaar tijdens aandachtstraining

 

Doelgroep

Jongeren van 11-18 jaar. Elk (school)niveau heeft zijn eigen uitdagingen. Het gevoel van autonomie, zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en het eigen maken van vaardigheden zoals het plannen, structureren en organiseren zijn voor alle niveaus ingrediënten om te kunnen leren.