Trainingen

Trainingen

Elk (school)niveau heeft zijn eigen uitdagingen, van brugklas naar doorstromen tot studiekeuze. Het gevoel van autonomie, zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en het eigen maken van handige vaardigheden zijn voor alle niveaus ingrediënten om prettig te kunnen leren. 

Tijdens de trainingen ligt de focus op een aantal vaardigheden die bijvoorbeeld helpen bij gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen of teveel spanning. De meest voorkomende problemen die het leren in de weg zitten.

Ik vind het lastig om mijn gedachten te ordenen, het zijn er zoveel! Ook ben ik bang om het verkeerde te zeggen, dan zeg ik liever helemaal niets…”

– Meisje van 13 jaar tijdens een training


Spanning en stress

Als je moet leren voor een toets of een selectietraining, ervaar je mogelijk extra spanning. Die spanning is handig, want dat zorgt ervoor dat je goed kan concentreren en scherp bent op het moment van presteren. Teveel spanning is niet fijn en kan zelfs zorgen voor stress.

Wanneer je jezelf hebt getraind in het creëren van rust, de ademhaling en gedachten kunt herkennen, helpt het om te presteren met gezonde spanning. 

Zelfvertrouwen

Wanneer je vaardigheden hebt opgedaan tijdens de training groeit het zelfvertrouwen. Zo kun je bijvoorbeeld minder gaan twijfelen, omgaan met emoties en het gevoel hebben dat je keuzes kunt maken. Dat is best handig in een periode waarin er veel gebeurt.

De opbouw van de trainingen zijn gelijk maar om op de verschillende niveaus aan te sluiten bied ik mindfulness-trainingen aan in verschillende leeftijdscategorieën: 12-15 & 16-18